Páchatelia lúpeže sú vypátraní a obvinení. Nález povojnovej munície. Celokrajská špeciálna kontrola.

19.04.2008 Celý región

Páchatelia lúpeže sú vypátraní a obvinení:\r\nVčera Popradský policajný vyšetrovateľ vzniesol obvinenie pre spolupáchateľstvo k zločinu lúpeže dvom mužom ( 30 a 24 )ročným zo Žehry, okr. Spišská Nová Ves.
Obvinení muži vo štvrtok 17.4.2008 o 12.15 hod. po predchádzajúcej vzájomnej dohode v Spišskom Podhradí na ul. Štefánikovej, dobehli po ceste idúcu 34 ročnú ženu zo Žehry, ktorá na rukách držala svoju 3 mesačnú dcéru a vyzvali ju, aby im dala 3.000, - Sk.
Keď žena ich odmietla s tým, že peniaze nemá, jeden z nich ju začal ťahať za kabelku, ktorú mala prevesenú cez krk a následne ju kopol do chrbta. V dôsledku toho žena spadla tvárou na zem a jeden z páchateľov ju ťahal po zemi za vlasy, otvoril jej kabelku, z nej vybral peňaženku ale peniaze v nej nenašiel, tak ju zahodil do priekopy a po tomto z miesta činu spoločne odišli preč. Prepadnutá žena neutrpela žiadne zranenia, ktoré by vyžiadali PN. Obaja menovaní boli vyšetrovateľom PZ v Poprade v piatok večer zadržaní a obvinení. Obidvaja sú umiestnení v cele policajného zaistenia. Vyšetrovateľom je podaný podnet na podanie návrhu na ich vzatie do väzby.

Nález povojnovej munície:
Včera popoludní osobne oznámila hliadke OO PZ vo Svidníku 63 ročná žena z Medvedieho, v uvedený deň našla za svojim rodinným domom okr. Svidník vo vodovodnej šachte 1 ks delostreleckého granátu pochádzajúceho z obdobia II. sv. vojny. Miesto bolo hliadkou OO PZ vo Svidníku zaistené a munícia bola pyrotechnikom Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Prešove zneškodnená.

Nález povojnovej munície:
Ďalší nález povojnovej munície ohlásil svidníckym policajtom včera podvečer 19 ročný muž z Krajnej Poľany, okr. Svidník.
Ten 18.4.2008 v čase o 16.35 hod. v k. ú. obce Krajná Bystrá vedľa hlavnej cesty asi 2 km pred obcou Krajná Bystrá našiel 6 ks delostreleckých mín z obdobia II. sv. vojny. Miesto nálezu bolo hliadkou OO PZ vo Svidníku zaistené a munícia bola pyrotechnikom KR PZ v Prešove zneškodnená.

Celokrajská špeciálna kontrola:
Z dôvodu nepriaznivého vývoja dopravno-bezpečnostnej situácie, dopravných nehôd s usmrtením nemotorových účastníkov cestnej premávky, najmä chodcov, bola políciou včera - 18.4.2008 v čase od 12.00 do 16.00 hod. , vykonaná celokrajská špeciálna kontrola, so zameraním na chodcov a cyklistov ako aj kontrolu dodržiavania ustanovených, alebo obmedzených rýchlostí jazdy vozidiel. Do celokrajskej špeciálnej kontroly bolo zapojených celkom 85 policajtov rôznych služieb.
Počas kontroly policajti zistili 304 priestupkov, z ktorých bolo 252 vybavili v blokovom konaní na sumu 213 500 Sk. Za nedodržanie rýchlosti zistili 84 priestupcov, ktorých riešili blokovými pokutami na sumu 98 500 Sk.
U nemotorových účastníkov policajti zistili 32 priestupkov a 24 z nich pokutovali na sumu 5 500 Sk (5 cyklisti za iný priestupok na sumu 2 000 Sk) a 19 priestupkov, ktorých sa dopustili chodci vybavili blokovo na sumu 3 500 Sk. V troch prípadoch u vodiča motorového vozidla bolo zistené požitie alkoholického nápoja, u vodiča nemotorového vozidla v piatich prípadoch a dvaja vodiči sa odmietli podrobiť dychovej skúške. Na príslušné okresné dopravné inšpektoráty bolo oznámených 22 priestupkov.
 

Vyberte región